lauantai 24. maaliskuuta 2012

Vitonen tuli taas

Käytiin BAT:in kisoissa Ojangossa hakemassa viisi virhepistettä ja niillä viides sija. Ihan hyvä suoritus sinänsä. Kepit ja kontaktit virheettömästi, ei varaslähtöä, hyvä kontakti toiraan ja muutenkin ihan kiva veto. Mutta sössin hypyn. Miten voi mokata hypyllä, ohjata koiran ohi ihan tavallisen hypyn?

Kepit menivät aika uskomattomasti. Pipsa vähän kaarteli ennen sisäänmenoa, mutta sitten alkoi sellainen pujottelu, että oksat pois. Jätin sen työskentelemään ja juoksin täysillä eteenpäin kohti maalia. Takaa kuului keppien ryskettä, ja sitten vain "eteen!" Pipsa singahti ohitseni ja lensi maalilinjan yli.

Radalla oli vaikea alku. Aluksi oli hyppy-rengas-hyppy suora, jonka päässä ammotti putken suu, johon ei vielä kuulunut mennä. Sensijaan piti kääntyä vasemmalle takaviistoon A:lle.
Tutkin näkymää lähtöpaikalla koiran kannlta, ja laitoin Pipsan startissa istumaan sen aivan hivenen sivuun, että putken suu jäi 3. esteen siiven taakse. Se ei siis voisi lukittua siihen, ennenkuin näkisi putken 1. hypyn jälkeen.

Itse asetuin 3.n oikean siiven eteen ja koiran lähestyessä käänsin vartaloani vasemmalle ja astuin taaksepäin askelen. Pipsa ylitti esteen ja myöhästyin hivenen ojentaessani vastaista kättäni siivekkeen taakse, joten kaarre oikealle meni vähän pitkäksi, mutta se oli selvä kaarros. Siitä sitten koira käteen ja esteen editse vasemmalle A:lle.
Ei aikonut mennä putkeen, vaan yritti seurata ohjaustani. Olin todella tyytyväinen.

Tehtiin myös takaaleikkaus keinulle, ja sekin meni hienosti. Keinun jälkeen oli seuraavana hyppy, joka oli aivan keinun suuntaisena sen edessä. Sen pääty oli siis koiraa kohti. Lähetin Pipsan matkaan, ja kaarroin vasemmalle. Pipsa irtosi hienosti, kuten yleensä ja kiersi koko esteen. Meni siis eri puolelta kuin minä.
Mietin unohdinko sanoa "hyppy", luultavasti. Ohjasin vain tiettyyn paikkaan, mutten kertonut mitä siellä tehdään. Ohjaa Älä Oleta.

No, joka tapauksesta. Tulos kahdesta peräkkäisestä kisasta on edistystä.
Etenkin kun muistaa, että treenaamme vain tunnin joka toinen viikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti