perjantai 23. maaliskuuta 2012

Miten walesinspringerspanieli tuli maailmaan

 Kerran, kauan sitten maassa ei ollut yhtään walesinspringersspanielia. Oli muita rotuja muttei sitä. Eräässä talossa asui muori ja valkoinen koira. Muori ei erityisimmin pitänyt koirista sillä hänen sisko oli allerginen, joten hääti valkoisen koiran matkoihinsa.Sitten muori osti kanan.
 Mutta koira kulki iloisesti pitkin katua. Se näki ison kalkkunan kyljyksen ja lähti sen luo. Koira juoksi työmaan läpi, mutta työmaan miehiltä tippui liimatölkki koiran niskaan! Koska koira oli siisti, se meni ennen kalkkuna-ateriaa lätäkköön peseytymään. Lätäkkö oli kuitenkin kuralätäkkö ja liimaan tarttui kuraa. Nyt liimaturkkiin oli tarttunut kuraläikkiä.Koira ei saanut kuraläikkiä pois,
ja ne kovettuivat koiran turkkiin. Koska kura oli ruskeaa, koira alkoi näyttää valko-ruskealta. Koira sai pentuja, ja niistä tuli samanlaisia! Joku ihminen vei koirat Walesin kuninkaan eteen, ja kysyi koirille sopivaa nimeä.
- Koiristanne tulee walesinspringersspanielejä! kuningas vastasi. Tästä eteen päin oli walesinspringerspanielejä. Kaikista tuli ruskea- valkoisia!
LOPPU!!!
J. 8v    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti