lauantai 12. toukokuuta 2012

Kesäkauden avaus

Kävimme lauantai aamuna Ojangossa vetämässä kevään ensimmäiset omat treenit.
Jätin auton puomille ja lähdimme metsälenkille verryttelemään. Maisema oli muutunut aika tavalla sitten viime syksyn. Metsästä on kaadettu melkoinen määrä isoja kuusia ja maaperä on metsäkoneiden jäljiltä aika karussa kunnossa. Siellä täällä törrötti tuulen kaatamien puiden kantoja. Ilmeisesti Tapaninpäivän myrsy on iskenyt Ojangon metsiköön melkoisella voimalla.
Pipsaahan metsätyöt eivät haitanneet, mutta isäntä  mietti jo edessä olevaa kylvetystä. Kauniin valkoisenkirjava koirani muuttui hitaasti ruskeaksi tonkiessaan metsäkoneiden jälkiä. Vapaan juoksentelun jälkeen vuorossa oli noutoharjoittelua jyrkässä  mäessä. Se on tehokkain keksimäni tapa saada Pipsa läähättämään ja todella lämpenemään. On ihmeellistä, miten se voi löytää oikean kepin risukosta, vain yhden kosketuksen jälkeen. Se nouti onnessaan aikansa, ja sitten lähdimme kentälle.

Harjoittelimme tylsiä perusasioita. Aloitimme kontaktit alkeistasolta. makupala lähtöön ja toinen loppuun. Nejäa komentoa, ja suoritus neljässä vaiheessa. "pinta"-"ylös"-"toto"-"mennään". Onnistui heti.  Sitten siirrytiin makupala-alustoihin ja kädestä palkitsemiseen. Ei yhtään läpijuoksua, eli ihan hyvä. Kisoissa neiti on kyllä niin kuumana, että komennoista jää tuo ylös pois. Alkupäässä se ei pysähdy , mutta eipä kyllä hyppääkkään.

Tehtiin myös keppejä, etenkin sitä meille vaikeampaa versiota, jossa minä olen keppien oikealla puolella ja koira siis vasemmassa kädessä. Onnistuu, mutta ei kovin jyrkästä kulmasta. Ensimmäisen välin löytäminen on vaikeata. Pimeältä puolelta onnistuu paremmin. Sehän on sikäli helpompaa koiralle, että ei tarvitse laskea, vaan riittää kunhan kiertää reunimmaisen kepin ja kääntyy heti vasempaan. Ymmärtääkseni kyllä aika monilla koirakoilla tuo avokulman puoli on se vaikeampi.
Tästä on meille se etu, että kisoissa (ykkösissä) kepit on yleensä sijoitettu niin, että ohjaus kannattaa tehdä vasemmalta puolelta, jos lyhyttä reittiä haluaa juosta.

Ohjauksista koitettiin vain puolivalssia ja takaakiertoa muutama kerta.

Seuraavat kisat meillä 20.5. Järvenpäässä. Kotikisoihin emme valitettavasti pääse. Hiukan jännittää tuo Pipsan juoksu. Se saattaa hyvinkin olla tuloillaan, edellisestä kun on jo aikaa jo yli puoli vuotta. Joskin Pipsan kierrot kyllä ovat olleet yli vuodenkin mittaisia välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti