torstai 31. toukokuuta 2012

Jos olisi rento

Viime viikon tiistain ohjelmassa oli seuramme episten Ojanko Cupin talkoovuoro.
Ajatuksena oli sekä talkoilla, että ehtiä myös hieman kilpailla. Olin ottanut jälkikasvuani mukaan pitämään Pipsalle seuraa, jos joudun vaikka radalle seisomaan ja vahtimaan, että putki pysyy paikallaan.
Työtehtäväksemme tuli kuitenkin aitojen rakentaminen ja sehän sujui meiltä mainiosti. Pipsakin osallistui innokkaasti ruuvaamiseen.
Kisaamaan en lopulta ehtinyt. Piti ehtiä kotiin ennen lasten nukkumaanmenoaikaa. Ehdimme kuitenkin kokeilla möllimaksien kisarataa heidän kilpailunsa jo päätyttyä.

Rata meni uskomattoman helposti. Kontaktipysähdykset olivat napakoita, ei varastamista lähössä, ei sekoilua radalla (mitä nyt itse ohjasin yhden putken väärinpäin).

Päätelmä on, että meidän kisaongelmamme ovat ohjaajan päässä. Pipsa ei voinut tietää, että se on kisan ulkopuolella. Oli yleisöä, oli paljon väkeä, kuulutuksia... mutta suoritus oli hyvä ja rauhallinen.
Kisoissa se varastelee,  hyppii kontakteilta ja säntäilee.
Miten saisin itseni rauhoittumaan kisoissa. Pitämään kisojakin vain yksinävain treeneinä, niin että koira ei huomaisi mitään erikoista olevan tekeillä?

Eilen oli sitten ryhmämme rataharjoitukset. Niissäkin kontaktit olivat moitteettomia. Radalla oli aika haastava putki, johon oli mentävä siitä epäloogisemmasta päästä sisään. Oikeaa ohjausta haettiin aika pitkään ennenkuin se löytyy. Pipsalla on loistava motivaatio ja työmoraali. Samaa harjoitetta voi toistaa melko loputtomasti hakien eri vartalon asentoa ja omaa paikkaa esteeseen nähden ja koira ottaa onnessaan uusinnan uusinnan jälkeen. Sen ohjautuminen on loogista. Ohjaajan napa osoittaa kolme astetta oikealle, se ohittaa esteen oikealta. Ohjaajan vasen käsi heiluu, se ohittaa esteen vasemmalta.

On tuosta yli-tarkkuudesta hyötyäkin. Viimeisellä kerralla, kun piti vetää koko treenirata läpi kerrlla ajauduin sen loppupuolella täysin väärään paikkaan ja jouduin ohjaamaan muutaman esteen takaa ohjauksella. Sekin toimii, kunhan ei hätäänny vaan kääntyilee koiran takana oikeisiin suuntiin.

Lauantaina on sitten taas kisat. Koitetaan ottaa rennosti. Mennään vaan sinne, ei tavotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti