maanantai 23. huhtikuuta 2012

Vitosen saa, kun kikkailu ei onnistu

Ykkösten radat ovat hieman yksinkertaistaen sellaisia, että jos vain juoksee koiran vierellä ja ohjaa esteen kerrallaan nolla pitäisi räpsähtää. Aikoihin ei ole tullut kisoissa vastaan mitään, mitä emme oikeastaan osaisi. Treeneissä puuhataan paljon keljumpien kieputusten kanssa, ja niissä minulla sitten onkin vaikeuksia. Kisoissa pulmana on oikeastaan vain oma juoksemiseni.

Koska toinen jalkani on lievästi vammautunut, yritän ohjata mahdollisimman kaukaa, lyhentää omaa reittiäni ja välttää täyttä juoksuvauhtia viimeiseen asti. Tämä johtaa vaikeisiin ohjauksiin ja virheisiin.
Kolme viimeistä vitosta on saatu juuri tämän riskinoton takia.

-Lohjalla jätin Pipsan yksin kepeille ja lähdin ajoissa lyyhäämään seuraavana olevan putken suulle. Ennakoin kuitenkin liikaa, putki ei ollut vielä "lukossa" ja koira tulikin perässä. 5vp.
-Ojangossa BAT:n kisoissa yritin välttää käynnin radan kauimmaisella hypyllä, josta olisi pitkä juoksu takaisin. Lähetin pipsan kaukaa kohti peräseinällä olevaa hyppyä ja lähdin itse kohti seuraavaa estettä. Ilman lähiohjausta Pipsa jätti hypyn väliin. Se irtosi kyllä suunnitellusti, mutta kiersikin koko esteen kauemmalta puolelta hyppäämättä sen yli. 5vp.
-HSKH:n kotikisoissa lauantaina yritin taas välttää pitkää juoksua ja lähetin Pipsan yksin radan kauimmaiselle esteelle. Käännyin itse ajoissa vasemmalle ehtiäkseni ajoissa pitkälle hyppy-putki suoralle jolla vauhti nousisi hurjaksi. Käännyin oikopolulleni kuitenkin liian aikaisin, hyppy ei ollut lukossa  ja koira lähti minun suuntaani. 5vp.
Sain kyllä tilanteen paikattua, ja jouduin kuin jouduinkin juoksemaan koko suoran täysillä. Ehdin ajoissa suoran putken jälkeisille kepeille, joihin Pipsa tuli kuin tykin suusta suoraan putkesta. Ja onnistui. Suoraan oikeaan väliin ja täysillä läpi. Ehdin taas sen edelle ja pääsin hyviin asemiin valssatakseni keppien päästä Pipsan seuraavalle hypylle ja siitä heti perään uusi valssi muurille ja sitten vain takaaohjauksella maaliin.

Nollat ovat nyt lähellä. Pitää vähän yksinkertaistaa kuvioita ja kuntouttaa jalkaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti