perjantai 18. toukokuuta 2012

Perusasioiden äärellä

Tiistaina pääsime ensimmäistä kertaa ohjattuihin ulkotreeneihin. Ohjelmassa oli kontakteja ja puolivalsseja, mikä oli juuri sitä mitä tarvitsimmekin. Treenasimme kontakteja oikein pitkällä loppupysähdyksellä. Tarkoitus oli jättää koira seisomaan takajalat puomilla ohjaajan edetessä seuraavalle esteelle. Tämä onnistui yllättävän, jopa uskomattoman hyvin. Pipsa pysähtyi hienosti, vaikka en ollut vieressä ohjaamassa vaan jatkoin etenemistäni. Loppua kohden tuli pientä omaehtoista irtoilua.
Hoitona tähän Tiina neuvoi minua palkitsemaan nopeammin ja heti kun kontakti onnistuu, ei vasta radan lopuksi. Otetaan opiksi.
Puolivalssiharjoitus oli sellaista tiukkaa kääntyilyä, joss vuoroon vedettiin vastaisella ja lähetettiin koiranpuoleisella. Tuntui, että edistyin, vaikka kertaakaan ei kyllä mennyt rata puhtaasti läpi.

Torstai iltapäivällä hurautin Ojankoon puoleksi tunniksi treenaamaan kontakteja. Ilmassa oli sateen tuntua ja  ohjattujen ryhmien porukkaa alkoi valua kentälle. Ehdimme kuitenkin tehdä melkoisen monta puomi, keinu ja A harjoitusta, ennen kuutta.

Pipsa oli jotenkin erikoisella tuulella. Ensinnäkin se jumitti puomien nousukontakteille. No niinhän minä olin viime lauantaina opettanut, mutta että se otti sen niin kirjaimellisesti. Se vaati kolmea komentoa tehdäkseen puomin: pinta-ylös-toto. Kun en tajunnut sanoa ylös en tajunnut sanoa ylös, se ei mennyt mihinkään vaan odotti namia. Outo tottelevaisuus kohtaus.
Toinen outo asia oli A esteen täydellinen unohtaminen. Se ei tajunnut "Aa" komentoa vaan lähti tekemään vaikkapa niiden vieressä olevia keppejä. Määrätietoisesti ja selvästi luullen, että tätä se isäntä varmaan tarkoitti. Piti harjoitella A:ta noin kahden metrin päästä, että tämäkin ihme palasi mieleen.
Keppejä tehtiin kerran, pari ja ne menivät täydellisesti kummaltakin puolelta.

Huomen aamulla ajattelin mennä vielä kertaamaan kontakteja lihapullapaketin kanssa. Kepit ovat hallussa niihin ei tarvitse kajota, mutta takaakiertoa ja "eteen" käskyä, jolla Pipsan on tarkoitus hypätä kaikki edessä olevat esteet täydellä vauhdilla ja rynnätä maaliin ennen minua ajattelin myös vähän vahvistaa.

Sunnuntaina sitten suuntaamme Järvenpäähän, jossa odottaa kolme Herralan rataa. Ja nollaahan me tietysti sieltä haemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti