sunnuntai 29. elokuuta 2010

Slalomia ihan pistoksissa

Kepit
Keppejä on nyt käyty harjoittelemassa kahdesti tänä viikonloppuna, ja pientä edistystä on ollut havaittavissa. Teimme viime treeneissä kallistettavilla kepeillä harjoitusta, jossa käytettiin kuutta keppiä, joista kaksi kekimmäistä seisoo aivan suorassa ja päätyjen keppiparit on avattu lievään v-asentoon. Tarkotus oli ohjata koira pujottelun läpi kädellä "auttaen, eli ohjata joka keppi erikseen sinne-tänne-sinne... 
Minulla ei käsi tahtonut millään löytää oikeaa nopeutta ja harjoitus jäi vähän hylsyksi.

Nyt saimme tuon tehtävän onnistumaan. Löysimme yhteisen rytmin, jossa käytän myös ääntä:  Aina kun se on menossa kepin taakse, sanon "hyvä", ja sitten vedetään koira kädellä seuraavan kepin tällepuolen. Veto, "hyvä", veto, "hyvä". 
Kokeilimme tänään myös täyttä kahtatoista keppiä, ja sekin menee, kun saan ohjaukseeni oikean tahdin. En kuitenkaan ole oikein vakuuttunut, tajuaako Pipsa pujottelevansa, vai seuraako se vain kättäni? Vanhat kunnon kujakepit menevät todella tiukkoina itsenäisesti, mutta nämä kallistettavat ovat vaikeampia.
Kokeilimme vielä lopuksi itsenäistä kuuden kepin suorittamista. Se onnistui, kun myös kahta keskimmäistä kallistetaan jonkin verran. Viitisen senttiä tuntui riittävän. Työtä tässä esteessä kyllä vielä riittää.

Tiellä taas. Tulee autoiltua aika paljon näissä hommissa.

Ampiainen
Pipsa suhtautuu toistaiseksi istumiseen melko varautuneesti, ja tämä tuo harjoituksiin oman haasteensa. Kävi nimittäin niin, että Pipsaa pisti ampiainen peppuun, juuri kun se oli käskystä istumassa. 
Riehuimme Ojangon metsissä aamuverryttelyn merkeissä ja Pipsa haki jotain jossain kauempana. Kutsuin koiraa, ja kaivoin kananpalan valmiiksi toiseen käteen ja naksuttimen toiseen. Neiti totteli yllättävän pian, tuli eteeni, istuutui ja minä naksautin kiitoksen, aja juuri silloin joku pisti pyllyyn ja koira loikkasi ylös. Minä näin useampia ampiaisia peräkarvoissa möyrimässä, nappasin koirasta kiinni ja revin otuksen pois pyllystä. Oli onneksi kylmä aamu ja hanskat kädessä.

Pistos ei varmaan mennyt ihan pohjaan asti, isompaa turvotusta ei ainakaan tullut, mutta ilmeisesti, se yhdisti pistoksen ja minun syöksyni  sen perskarvoja repimään jotenkin toisiinsa. Eli jos istuu, isäntä satuttaa naksuttimella peppua ja hyökkää kimppuun, tai jotain tällaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti