lauantai 27. huhtikuuta 2013

Tuplanolla Kirkkonummelta


Paistaa se aurinko risukasaankin!

Kävimme tänään kisaamassa Kirkkonummella kaksi Johanna Nybergin agilityrataa.
Pipsa hoiti molemmat virheettä ja nappasi kaksi LUVA:a kerralla. On aika uskomaton olo.

Radat olivat aika, sanoisinko veikeitä. Tavallaan älyttömän helppoja, mutta mausteena muutama hyvin vaikea kohta.

Ensimmäisen radan ansa oli inhottavasti sijoitettu mutkaputki, joka mentiin kahdesti, ja aina siitä vaikeammasta päästä. Ensimmäisellä kerralla putkelle tultiin sivulta päin hypyltä, jolla piti ehtiä valssaamaan, jotta koiran sai menemään kauempaan putken päähän.
Toisella kerralla putkelle laskeuduttiin suoraan A-esteeltä. Putken väärä pää oli niin lähellä A:n alastuloa kuin voi, ja taas oli ehdittävä valssaamaan. Tämä meni meillä tosi niukalle.

Valssasin kyllä, mutta Pipsa paineli silti selkäpuoleltani ohi kohti hylkäystä. Sitten se tajusi, mitä pyörähdykseni tarkoittikaan ja teki täysjarrutuksen juuri ennen putken suuta ja palasi takaisin kiertäen minut kuten oli alunperin ohjattukin ja meni oikeaan aukkoon.

Toisen radan ansa oli A:n jälkeinen rengas, jota ei kuulunut ensimmäisellä kerralla hypätä vaikka se siinä houkuttelikin. Vasta toisella kerralla samalta A:lta tultaessa mentiin renkaaseen.

Radat tuntuivat yleisesti ottaen helposti ymmärrettäviltä. Ansat olivat niin ilmeisiä, että niihin tiesi varautua. Irtoavuutta pääsi hyödyntämään. Ratojen sik-sak luonteen takia Pipsan pystyi heittämään perimmäiselle esteelle samalla kun itse jo kääntyi paluumatkalle. Tämä on suuri etu huonojalkaiselle ohjaajalle.

Meidän kisarutiinimme on sellainen, että Pipsa määrää vauhdin ja minä suunnan. Se juoksee omaa, varsin ripeää vauhtiaan ja pääsee lähtökohtaisesti aina edelleni. Jos ohjausta ei tule, se suorittaa jonkin esteen joka edessä näkyy. Se kuitenkin seuraa ohjaustani hyvin tarkasti. Polvivammani jälkeen Pipsa on oppinut tekemään esteitä itsenäisesti ja kaukaa. Pystymme siis korjaamaan tilanteita, jotka ovat jo menossa pieleen, kunhan vain muistan antaa ohjeita.

Hienot kisat, tyhjä olo. Kaksi LUVA:a koossa.

2 kommenttia: